Alle startende ondernemers krijgen ermee te maken…. De Belastingdienst. Of je het nu leuk vindt of niet. Voor Machteld altijd de uitdaging om te zorgen dat deelnemers aan een van haar workshops het na afloop altijd nét een beetje leuker vinden. En volgens mij is ze daar wel in geslaagd.

  

IB of OB

Want hoe zit het nou precies met de inkomstenbelasting en wanneer moet je nou precies omzetbelasting betalen? En snel lesje in alle vormen van belastingen geeft wat overzicht en handig om te weten op het moment dat je er zelf mee aan de slag moet. Of op zijn minst dat je ook snapt wat je accountant aan het doen is. Ook niet onbelangrijk.

Naar de kapper

Welke kosten mag je nou eigenlijk zakelijk aftrekken? De groep mocht ze allemaal roepen. Vanaf de laptop, de telefoon, internet als je thuiswerkt tot aan je eigen lunch, kleding, opleidingen en zelfs de kapper. Waar ligt de grens van wat je mag aftrekken. We hebben ze allemaal doorgelopen. Sommigen heel logisch en andere juist goed om te weten.

Na afloop duizelde de cijfertjes en regels om ons heen. Hoe zinvol om hier wat meer van te weten. Onmisbare lessen, zeker voor startende ondernemers.